Oslobodite se prošlosti i dozvolite sebi da uživate u budućnosti

Hipnoza može da pomogne vašem umu da pusti prošlost i oslobodi se kako bi ste stvorili najbolje od svog života.

Pustite prošlost

Da li se redovno izgubite u tužnim i gorkim mislima o prošlim događajima u vašem životu?

Da li vam se često čini da je uzaludno pokušavati, jer će sve „ispasti opet loše“?

Mi ljudi smo uvek u potrazi za obrascima u našem iskustvu. Na taj način mi dajemo smisao svemu što nam se dešava i svetu oko sebe. „TO je kao OVO“, primećujemo i onda mi nastavljamo da tretiramo „OVO“ kao da je zaista „TO“. O tome sam pisala već u mnogim mojim tekstovima. Ovaj sistem funkcioniše prilično dobro za većinu stvari i bio je pokretač naše evolucije. On nam pomaže da se lakše odlučimo koju akciju tj. delovanje da preduzmemo kada se susrećemo sa novom situacijom i iskustvom.

Zašto je ponekad tako teško pustiti prošlost, čak i kada probamo?

U pojedinačnim slučajevima ponekad možemo imati problema sa neslaganjem između „TO“ i „OVO“, kao da je neka „sistemska greška“ koja se pojavljuje u našem mentalnom softveru. Ovo se uobičajno dešava kada su u pitanju jake emocije. Najverovatnije da ćemo se veoma jasno i živo sećati stvari o kojima imamo jaka osećanja. Ti obrasci će zbog toga jače i uticati na naše izbore  od drugih.

Pa tako, ako su neki uznemirujući ili tužni događaji ili situacije iz naše prošlosti takođe veoma emotivni za nas, oni mogu da narastu u našoj glavi prilično veliki čineći nas hiper-osetljivim na prividno slične obrasce u sadašnjosti. Mi pravimo vezu između stvari iz prošlosti i stvari koje nam se čine sličnim u sadašnjosti, čak i kada nisu baš slične. Kao da „čistite sve istom krpom“.

Na primer, neko ko je bio ranije u veoma nesrećnoj vezi može se naći u situaciji da oseća strah i bes kao i u staroj vezi, čak i kad je u sadašnjoj vezi odnos dobar. Oni stvaraju pogrešnu vezu između  stare i nove situacije na osnovu naučenog obrasca o vezama iz prošlosti koji mogu izazvati neočekivane teškoće u trenutnoj vezi.

Da biste pustili prošlost, treba da promenite kako se osećate povodom tih događaja.

Naravno, mi ne možemo da poništimo šta se desilo u našoj prošlosti. Dakle, da li smo osuđeni da živimo sa takvim „neispravnim linkovima“ i njihovim neželjenim posledicama zauvek? Da li smo zaglavljeni u preživljavanju toga što se desilo iznova i iznova, sa željom da je bilo drugačije?

Naravno da ne, jer iako se ne može prepraviti istorija i ispraviti ono što se desilo, može da se promeni kako se osećamo u vezi toga. A to možemo učiniti tako što ćemo otkloniti emotivni naboj u vezi događaja iz prošlosti tj. da se emotivno distanciramo od svega njih. To podrazumeva pravljenje emocionalne promene unutar nas i pronalaženje zdravijeg, pozitivnijeg pogleda na te događaje iz prošlosti.

Najlakši i najefikasniji način da se napravi takva promena je uz pomoć hipnoterapije – sjajnog alata za udobno menjanje ograničavajućih stavova i ponašanja. To je ono što bi mogli nazvati „sistemski alat“ za rad na „sistemskim greškama“.

Hipnoterapija može da pomogne da vidimo svoju prošlost u novom svetlu.

prošlostU hipnoterapiji postoji tehnika koja se zove „Totalni Reset“ koji nam upravo to i omogućava. Totalni Reset“ je veoma moćna i delotvorna tehnika kojom bukvalno resetujemo život tj. oslobodimo se svih tih emocija koje su vezane za prošlost. To je tehnika koja je malo drugačija od standardne hipnoterapije, a omogućava nam da se oslobodimo prošlosti. Ovom tehnikom se oslobađamo emocija koje su vezane za događaje koji su nas povredili i zbog kojih smo bili veoma nesrećni, oslobađa nas situacija u kojima smo osećali krivicu i strah tj. oslobađa nas osećaja krivice i straha, a takođe nas oslobađa svih osoba koje su nas povredile i učinile nam nešto zbog čega smo se osećali besno i  povređeno, ali se i podsećamo svih lepih trenutaka koje smo imali u životu da bi osvestili da je i takvih trenutaka bilo.

Ova tehnika će nam omogućiti da se konačno oslobodimo svog tog tereta koji smo nosili svih ovih godina, a istovremeno će nam omogućiti da možemo da počnemo da se bavimo sobom ne osvrćući se na prošlost. Ovo je zaista sjajna tehnika koja nam može omogućiti da za samo dve nedelje do mesec dana (u zavisnosti da li trebaju jedna ili dve seanse) prodišemo i osetimo se slobodno.

Važno je da znamo da ne moramo tako da se osećamo i da znamo da život može da bude lepši i srećniji, a da sve to dolazi iz nas. „Totalni Reset“ će pretvoriti našu bitku da pobegnemo od prošlosti u predivno udobno iskustvo unutrašnje transformacije koje će nam doneti novu slobodu i energiju u naš život.

Kako prođete kroz ovaj mentalni proces počećete da primećujete sve više i više:

  • Da sve manje i manje mislite o tužnim i bolnim događajima iz prošlosti
  • Provodite više vremena fokusirani na sadašnjost i budućnost
  • Da se osećate više distancirani i opušteni kada vam stare uspomene padnu na pamet
  • Imate više energije i entuzijazma u životu
  • Uživate u svom životu

Harv Eker, osnivač i rukovodilac jedne od najuspešnijih škola za unapređenje ličnih finansija na svetu je rekao: “Naš unutrašnji svet se projektuje na naš spoljašnji svet.” Upravo je to dobra stvar, jer to znači da MI to možemo da promenimo.

Ukoliko imate još neka pitanja rado ću vam odgovoriti.

Za vaš bolji i srećniji život oslobođen bremena prošlosti,

Tamara Vugdragović