Sumnja - Vaš HIPNOTERAPEUT

SUMNJAšto um zamisli

Sumnja je zanimljiv osećaj (emocija), način razmišljanja, jer je toliko relativan za gotovo svaki aspekt našeg života.

Želim da promenim … ALI … sumnja nas pogodi …

Verujem da mogu da uradim ovo … ALI … sumnja nas pogodi …

Vidim svetliju budućnost za sebe … ALI … sumnja nas pogodi …

Zaustavite se i razmislite na trenutak … Na koji način vas sumnja ograničava? Na koji način vi sumnjate u sebe i svoje sposobnosti?

Nije bitno da li pokušavate da poboljšate svoje finansije, sledite svoje snove, izgubite nekoliko kilograma, nađete neverovatnog partnera ili poboljšate postojeću vezu …

Kad dozvolite sumnji da zaigra svoju ulogu, to može da bude samo nešto što će vas zaustaviti na vašem putu.

Činjenica je da može da bude suptilna, skoro otežava da se nosimo sa njom, zato što je potrebno tako malo da nas odvuče od onog što želimo u životu, a pritom nekad ni ne primećujemo štetu koju je napravila.

Kada sam prvi put imala inspiraciju da postanem hipnoterapeut, počelo je, kao većina ideja sa INSPIRACIJOM. Aha momenat … nalet osećaja da stvaram nešto dobro, radost od rasta, od ostvarenja snova, od mogućnosti. Ta energija me vodila dovoljno napred da hrabro odlučim da platim obuku i sve u vezi toga organizujem.

ALI …u jednom momentu, u svakom poduhvatu javlja se sumnja. Mogu li ja zaista ovo? Ko sam ja da se time bavim? Da li ću samo da ponovim sve moje stare obrasce?

I ovi trenuci pauziraju inspiraciju i uključuju sumnju. To su trenuci koji razdvajaju uspeh od neuspeha.

Da li prepoznajete takve trenutke u svom životu, gde vas je sumnja suptilno sabotirala i vi ste odustali? Ti momenti, ti suptilni glasovi sumnje su razlika između toga da se osećate neispunjeno, ostavljajući svoje snove da izblede i života ispunjenog ostvarenošću, strašću i srećom.

Kada jednom shvatite koliko je važno nastaviti pored te sumnje, kada shvatite kako da savladate ove trenutke i to osećanje, sve može da se promeni na bolje. A kako to u stvari da promenimo?

Prvo i najvažnije je da osvestite da je to samo sumnja koja vam se pojavila i koja je počela da pravi osećaj nesigurnosti. Ta sumnja nije ništa drugo nego alarm da se upuštate u nešto novo za šta vaša podsvest nema podatke i tera vas da se vratite na poznat teren. To nikako ne znači da je to odmah nešto loše, samo je nepoznato. A jedino radeći nešto što još nismo radili možemo dobiti drugačiji rezultat.

Drugo, kada smo već osvestili da je to samo sumnja onda treba i da je otpustimo. Kako to? Tako što ćemo sebi priznati da se tako osećamo zbog sumnje i da je bezbedno da je otpustimo. „Ova sumnja da ja to mogu, ova sumnja koju osećam, nemam razloga za tim, kad imam toliko iskustva u svom životu koji mi govore da ja to mogu. Naučila sam da hodam, naučila sam strani jezik, položila težak ispit, letela avionom, prišla nekom ko mi se sviđa, prvi put govorila pred većim brojem ljudi, prevazišla ovo … rešila ono … uradila to i to … I bezbedno je za mene da se oslobodim sumnje. Dozvoljavam sebi da je se oslobodim, jer JA TO MOGU.“

A, otkriću vam i jednu tajnu VI STVARNO TO MOŽETE!!! 🙂

Vaša Tamara