Sadašnji trenutak - Vaš HIPNOTERAPEUT

Sadašnji trenutaksadašnji momenat

Šta to u stvari znači? To znači ovaj momenat, ovaj tren, baš sad kad ovo čitate, ni pre ni posle. Primećujem da ljudi imaju najviše poteškoća to da razumeju i primene u svom životu. A zapravo je vrlo jednostavno, samo se treba navići da tako razmišljamo.

Naime, prošlost je nešto što i samo ime kaže, PROŠLO. A prošlost je i ono što je bilo pre samo 5 minuta ili momenat kada ste pročitali naslov ovog posta i to je prošlo. I prošlost kao prošlost ne možemo menjati. Ono što možemo promeniti a vezano je za prošlost, to je kako ćemo na nju gledati, ali opet iz SADAŠNJEG trenutka. Da li ćemo na nju da gledamo kao na muku koja nas je snašla ili kao na lekciju iz koje smo nešto naučili. Izbor je naš.

Budućnost – to je prazno platno koje mi bojimo svojim SADAŠNJIM stavovima, postupcima, reakcijama, osećanjima, odlukama i ubeđenjima. To su naše boje kojima bojimo tu sliku i u zavisnosti koje boje IZABEREMO takva će nam slika biti. Vesela ili tamna.

Zbog toga je sadašnji momenat jako bitan. Kakvu sad odluku donosite? Kako se sad osećate? Kako sad reagujete? Kakve misli sad imate?

Sadašnji momenat se dešava u ovom trentku i iskoristite ga da izaberete boje koje će vam doneti sliku koju želite da vidite. Samo SADA možete uraditi nešto zbog čega ćete se osećati lepo i srećno u vašem sledećem (budućem) trenutku. I tako, radeći iz trenutka u trenutak možete iskreirati da imate lep i srećan dan. Tako veći deo nedelje, a onda veći deo meseca, pa godine, pa veći deo života. A tome svi težimo, zar ne?

Vaša Tamara