Rad na sebi zahteva akciju. Jedino primenjeno znanje je pravo znanje.

Često u radu sa ljudima čujem da mi kažu: “Ja radim na sebi, ali ništa. Baš ništa se ne događa.“ A onda kroz analizu toga što su rekli saznam da gledaju i slušaju videe raznih life coach-eva  i motivacionih govornika, pročitali su po neku knjigu na temu ličnog rasta i razvoja i to je to. Glagol „raditi“ u sebi sadrži i akciju, koja uglavnom u takvim situacijama i izostane.

To bi isto bilo kao da u školi nastavnik iz matematike ispredaje novu lekciju, a vi dok ne uradite sami zadatak nećete znati koliko ste iz tog predavanja, iz te lekcije razumeli sve dok sami ne uradite zadatak. A kako više zadataka uradite tako ste sve bolji i bolji u tome i postajete majstor za tu oblast. Isto tako je i sa svim videima, knjigama, seminarima i predavanjima koja slušate, gledate ili čitate. Vi kroz sve to dobijate informacije, sazananje, objašnjenje, ali vam ono ništa neće vredeti dok ga ne primenite u svom životu.

To što čitate, gledate videe i idete na predavanja ne znači da time stičete znanje, znanje ste stekli onog trenutka kad zaista poverujete u ono što ste naučili i kad to znanje počnete da primenjujete jer ste uvereni u njegovu apsolutnu istinitost.

„Ono što čujete, zaboravićete.
Ono što vidite, zapamtićete,
  Ono što uradite, razumećete.“

 

Jedino primenjeno znanje je pravo znanje. Jedino kad to primenite u svoj život kroz razne vežbe i tehnike i budete uporni, strpljivi i posvećeni tome tek tada, zapamtite, TEK TADA ćete napraviti promenu, tek tada ćete ostvariti ono za čim žudite. Upravo zbog takvih vežbi na kraju ćete biti sposobni da kontrolišete svoje mentalne stavove, raspoloženje i svoju svesnost. To je ta akcija koja je potrebna da bi do promene došlo, da bi kreirali život kakav vi želite i kakav zaslužujete.

Autor: Tamara Vugdragović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.