Odlučnost vodi ka cilju - Vaš HIPNOTERAPEUT

Odlučnost vodi ka cilju

Jeste li na sebe preuzeli tako veliku obavezu da ste poželeli da odustanete? Ili ste morali da se suočite sa krizom emocionalnom, telesnom ili duhovnom, koja je pretila da će vas uništiti? Sigurna sam da ste čuli izreku „Posle kiše Sunce dolazi“, ali kako to ostvariti? Kako nastaviti dalje kada svaki deo vašeg tela viče „ne mogu“, kad imate osećaj da niste u stanju da savladate taj loš osećaj, iscrpljenost ili strah koji vam blokiraju put? Odgovor leži u jačanju ODLUČNOSTI.

Na početku mog puta promene kada bi se neočekivano našla u nekoj situaciji koja me ugrožavala morala sam da angažujem odlučnost „do maksimuma“ da bi mogla to da preguram. Nije bilo jednostavnih odgovora i morala sam radi dobrobiti svih uključenih da ignorišem svoje uobičajene reakcije. Bilo je ili potonuti ili proplivati. U svakom trenutku sam morala da uronim duboko u svoju unutrašnjost da bi pronašla snagu i hrabrost da ostanem na površini.

Vaša odlučnost nije namenjena samo da preživite tešku situaciju. Iako nam je presudna da bi smo se izvukli iz depresije i proplakanih noći, ona će nam poslužiti i za uspone prema vrhovima. Preduzimanje akcije, o kojoj smo već govorili, potaknuće vas da krenete na putovanje, ali tek odlučnost će vas odvesti do samog kraja. Ona vam daje snagu potrebnu za ostvarivanje ciljeva.

Slaba odlučnost učini život prepun nedovršenosti i neuspeha. Ako stalno iznova ne uspevamo dosegnuti svoj cilj u nama počne da raste osećaj bespomoćnosti i počnemo sebe da doživljavamo kao žrtvu. Počnemo izbegavati izazove, krećemo lakšim putem i skloni smo otuživanju drugih, umesto da uradimo ono što je potrebno da bi smo ojačali našu izdržljivost.

Mnogi ljudi misle da odlučnost podrazumeva agresivnost i uklanjanje svakog ko nam se nađe na putu. To njie tačno. Odlučnost ne zahteva uvek da napredujemo brzo i burno. Kada ste iskreno odlučni tada vas interesuju samo one akcije koje su delotvorne, a vaša odlučnost vam omogućava da se usmerite samo na najefikasnija rešenja za vas koja će vas dovesti do cilja. To povremeno može zahtevati strpljenje, opreznost pa čak i povremenu neaktivnost. Pomaže vam da prepoznate da je najbolji put prema napred onaj sporiji.

Mnogo važniji razlog za aktiviranje odlučnosti je fokusiranje na željeni rezultat. Tada opet nastupa Zakon privlačenja: slično privlači slično. Fokusirati se na poteškoće sa kojima ste suočeni ili na svoju bol ili iscrpljenost vi ćete privući još takvih osećanja u svoj život. Zato pazite na šta se fokusirate, čvrsto se skoncentrišite na neki ishod koji vas inspiriše ili uzbuđuje i to će nekako organizovati događaje, ljude, okolnosti i prilike kako bi vas dovelo do cilja. Dok se budete kretali lako i bez muke ka tome, vaše srce će pevati od radosti. Odlučnost je ta koja vas veže uz vašu najvišu svrhu u životu i ostvarenje vaših ciljeva.

Snažna odlučnost vam omogućava da ostanete usredsređeni na svoj krajnji cilj i rešenje, da nastavite put prema cilju korak po korak, sve dok ga ne dosegnete.

Imajte hrabrosti da donesete odluku!

 

Za vašu snažnu odlučnost u ostvarenju želja vašeg srca

Tamara Vugdragović