Emocije - Vaš HIPNOTERAPEUT

tvoj unutrašnji svetEmocije

Šta su emocije? To su naši unutrašnji signali, naš unutrašnji kompas ili savremenije rečeno naš unutrašnji GPS. One nam govore da li smo na pravom putu. Čuli ste za izraz: „Živim po osećaju“, to znači da slušamo svoje emocije i po njima se vodimo.

Radimo i donosimo odluke onakve kakve će kod nas stvoriti dobar osećaj, gde ćemo se dobro osećati kad to nešto uradimo i kad donesemo neku odluku ili kad reagujemo na nešto. Što znači, da kad se osećamo dobro, srećno i zadovoljno, to nam govori da smo na pravom putu, a kad se osećamo loše, nezadovoljno, nesrećno, to nam govori da smo na pogrešnom putu i da nešto treba da menjamo.

Sve što treba na početku da uradite je da primetite kakve emocije kod vas preovlađuju i na taj način otkrijete da li treba nešto da menjate.

A onda kad primetite te vaše emocije koje preovladavaju, da ih definišete kojoj oblasti vašeg života pripadaju, da li su vezane za zdravlje, posao, partnera, vaš razvoj, novac i sl. Može se desiti da pokrivaju više različitih oblasti ili čak uopšteno sve oblasti vašeg života. Šta god da je od toga, u redu je, sve dok nešto radite povodom toga da te emocije promenite u pozitivne.

Zato, slušajte vaše emocije, one vam najbolje govore šta je za vas najbolje, jer one izlaze iz dubine vaše duše i ne mogu se prevariti. Tako je kako je, a na nama je da li ćemo da ih primetimo i izanaliziramo i to sa aspekta „zašto se tako istinski osećamo, šta je to što budi takav osećaj kod NAS“. Odgovor uvek tražimo u sebi, a ne izvan sebe (kriveći druge), jer jedino tada možemo naći pravi razlog i nešto preduzeti povodom toga. Tada počinje rad na sebi, koji donosi bolji osećaj, bolje emocije. Tada sve počinje polako da se menja i život počne da dobija boje i to one veselije, tople.

Vaša Tamara