Meditacija kao deo svakodnevnice - Vaš HIPNOTERAPEUT

Meditacija

Učenje meditacije, kao i svako učenje, počinje verovanjem, mišlju koja mora da potekne iz vašeg uma. Ta misao je jednostavna: „Verujem da postoji nešto u iskustvu meditacije i voljan sam da uložim energiju da bih to i otkrio.“ To je sve! Prosto priznavanje da meditacija, iako možda o njoj ništa ne znate, sama po sebi ima svojevrsnu strukturalnu vrednost, kao i odluka da tome pristupite ostvorenog uma.

Da bi vam um postao otvoren, razmislite na trenutak o najvećim misliocima kojima se divite. Analizirajte živote i savete ovih duhovnih učitelja koji su izvršili veći uticaj na čovečanstvo nego milijarde drugih ljudi koji su do sada živeli na ovoj planeti. Svi nas oni podstiču da meditiramo, da tragamo za putokazima u tom tihom nevidljivom praznom prostoru koji se krije u svima nama. Meditacija vam daje priliku da spoznate svoje nevidljivo biće. Ona vam omogućava da ispraznite um od beskrajne hiperaktivnosti i da postanete smireni. Uči vas kako da uspostavite unutrašnji mir, kako da se oslobodite stresa, kako da dobijete odgovore kada vas savlada zbunjenost, kako da malo usporite, a kada prihvatite meditaciju kao način života, na kraju ćete moći u bilo koje doba da se nađete na tom mirnom mestu u sebi. Kada kažem u bilo koje doba, bukvalno to i mislim. Usred poslovnog sastanka, usred nekog tragičnog događaja, tokom sportskog takmičenja – bilo kad!  Meditacija može da vam pomogne da postanete sopstveni čudotvorac i da spoznate suštinu magije života, a to će i učiniti.

Ne postoji dobar ili loš način da se meditira. Jednostavno ćete se samo zaputiti ka drugoj dimenziji u kojoj nema ograničenja na koja nailazite u fizičkom svetu. Dok ste u stanju meditacije, u svom umu možete da razvijete čitavu situaciju nekog problema ili poteškoće. Da je sagledate, doživite prvo u svom nevidljivom biću, a onda da dovršite priču onako kako želite da se to okonča u fizičkom svetu.

Setite se mudrih reči: „Kakve su vam misli, takav vam je život.“ Meditacija je prilika koja vam se pruža da kreirate svoj budući život time što ćete ući u nevidljivi svet misli, pri čemu ćete ceo tok događaja prvo razviti u glavi, skoro kao da učestvujete u božanskoj generalnoj probi za svoj život. Da, dobićete odgovore koje tražite. Da, moći ćete da izvodite čuda koja su vam se do tada činila nemogućim. Da, moći ćete da izađete iz svog fizičkog tela i uđete u kraljevstvo raja koje je u vama, a onda se vratiti da biste iskusili magiju života.“

Iz knjige „Magija života“, Dr Wayne W. Dyer

Više o Meditaciji i kako da naučite jednu od tehnika možete saznati ovde